Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

anakoinosi

Χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης  σχετικά με τον χρόνο έκδοσης της, την Παρασκευή 8-10-2021 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  η Υπουργική Απόφαση 101195/ 17.09.2021 «Γενικές και Ειδικές Απαιτήσεις για τις Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις»  ( ΦΕΚ 4654/Β/08.10.2021 ) με βάση την οποία πλην των άλλων  ενεργοποιείται το πρότυπο ΕΛΟΤ 60364.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της  Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας δεν  ενημέρωσαν τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς-επιστημονικούς Φορείς για την τελική μορφή του εντύπου της Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου και τον χρόνο έκδοσης της Υπουργικής απόφασης.

Αυτή η απροειδοποίητη ενέργεια του Υπουργείου είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν ενημερωθεί εκτός από τους επαγγελματικούς φορείς των Ηλεκτρολόγων και ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ και οι υπηρεσίες του ως αποδέκτης των ΥΔΕ!

Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις για την αποδοχή των υφιστάμενων εντύπων ΥΔΕ σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες φορές και επιβάλει η κοινή λογική.

Θεωρούμε ότι πρακτικές που φέρνουν τους συναδέλφους προ τετελεσμένων γεγονότων δεν συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την επιτυχή εφαρμογή του νέου προτύπου στις Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Η ΕΕΤΕΜ έχει ήδη παρέμβει στο Υπουργείο για την αποδοχή και των παλιών εντύπων ΥΔΕ  για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και σε επόμενη ανακοίνωση θα έχουμε πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης, την συμπλήρωση των νέων έντυπων καθώς και για την παρακολούθηση σεμιναρίων.

Παρατίθενται:

H Υπουργική Απόφαση  

H σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο

 

Tα νέα έντυπα των ΥΔΕ:

1.Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

2.Πρωτόκολλο Ελέγχου

A. Κατα  KEHE

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

Β.Κατα πρότυπα ΕΛΟΤ 60364

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

Γ. Κατά ΕΛΟΤ HD 384

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

3.Καταγραφή Στοιχείων Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (ΕΗΕ)      

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

4.Έντυπο περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ (ΕΠΕ ΔΔΡ)

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

 

 

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...