Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 17-11-2008

 

Μετά από απόφαση του Κ.Δ.Σ καλούμε τα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ να στηρίξουν και να συμμετάσχουν με όλους τους δυνατούς τρόπους στις κινητοποιήσεις των Φοιτητών και των Εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ι, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 24 Νοεμβρίου σύμφωνα με το κατωτέρω διεκδικητικό πλαίσιο:

 • Άμεση έκδοση όλων των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων Π.Δ/των σύμφωνα με τον ανώτατο χαρακτήρα των Τ.Ε.Ι,
 • Επιμελητηριακή οργάνωση των Ενώσεων των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κ.λ.π),
 • Ισότιμη χρηματοδότηση Τ.Ε.Ι – Πανεπιστημίων,
 • Μετονομασία των Τ.Ε.Ι σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια,
 • Εφαρμογή της νομοθεσίας για τα Τ.Ε.Ι. (Ν.2916/01 & Ν.3549/07) στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Ο εμπαιγμός των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι και το προεκλογικό εμπόριο ελπίδας της Κυβέρνησης, συνεχίζεται!

  Αθήνα, 25-06-2019

  Μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Παιδείας με ανακοίνωση του περιγράφει γενικά μια πρόταση για αντιστοίχηση - ισοτίμηση πτυχίων Τμημάτων Τ.Ε.Ι με τα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα.

  Η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης των εν λόγω προτάσεων είναι τουλάχιστον αστεία, αν δεν αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, καθώς για να εφαρμοστούν όσα εξήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου, απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία θα αναλάβει η επόμενη Κυβέρνηση, που, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ΔΕΝ θα είναι η ίδια!

  Μοναδικός στόχος και σκοπός του κ. Γαβρόγλου είναι η ψηφοθηρία, σε μία περίοδο που τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι, για τον ίδιο και το σύστημα που τον στηρίζει, ύστερα και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...