Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 19-12-2008

 Αποφάσεις για τα εκκρεμή Π.Δ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 12η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σ.Α.Τ.Ε – Ε.ΣΥ.Π στην οποία συζητήθηκαν:

1. Τα περιεχόμενα σπουδών των Τμημάτων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Πάτρας), Ηλεκτρολογίας (ΤΕΙ Καβάλας), Ιατρικών Εργαστηρίων (ΤΕΙ Λάρισας)

2. Πρόταση για ίδρυση Κέντρου Τεχνολογικής έρευνας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

3. Πρόταση για ίδρυση νέων ερευνητικών τομέων στο Κ.Τ.Ε Δυτ. Μακεδονίας

4. Τα σχέδια Π.Δ/των για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Τμημάτων Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Ενεργειακής Τεχνολογίας, Αυτοματισμού, Ναυπηγικής, Κλωστοϋφαντουργίας, Τεχνολογίας Αεροσκαφών, Οχημάτων, Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Τα Σχέδια αυτά, με βάση τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει το ΥΠ.Ε.Π.Θ και τις τροποποιήσεις που εισηγήθηκαν τα μέλη του ΣΑΤΕ, εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ θα αποστείλει τις αποφάσεις του Οργάνου με τα σχετικά πρακτικά για περαιτέρω ενέργειες στον Υπουργό Παιδείας σύμφωνα με το νόμο.

Οι ως άνω προτάσεις Π.Δ για την ρύθμιση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των 11 ειδικοτήτων πτυχιούχων της Σ.ΤΕ.Φ/ Τ.Ε.Ι, παρότι δεν αντιπροσωπεύουν πλήρως τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί το ΥΠ.Ε.Π.Θ να υιοθετήσει ως οφείλει τις προτάσεις του Σ.Α.Τ.Ε όπως διαμορφώθηκαν, χωρίς αλλαγές.

Το ζήτημα της έκδοσης των Π.Δ/των είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠ.Ε.Π.Θ, το οποίο μετά από υπογραφή των συναρμοδίων πρέπει να τα προωθήσει στο Σ.τ.Ε για έκδοση τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχες προσπάθειες του παρελθόντος, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν ευδοκιμήσει, τηρεί στάση αναμονής και επιφυλάσσεται για το αποτέλεσμα της νέας αυτής προσπάθειας.

Οι παρόντες Πρόεδροι των Τ.Ε.Ι στην Ολομέλεια του Σ.Α.Τ.Ε, υπέγραψαν κοινό έγγραφο διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με το Σχέδιο Π.Δ για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές και τις ρυθμίσεις που αυτό περιλαμβάνει για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς και τους καθηγητές Σ.ΤΕ.Φ των Τ.Ε.Ι, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, της Ο.Σ.Ε.Π/Τ.Ε.Ι, και Προέδρων Τ.Ε.Ι.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Έγγραφο της ΕΕΤΕΜ προς τον Υφυπουργό Παιδείας σχετικά με δηλώσεις στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ

  Αθήνα, 10-10-2019

  Έγγραφο απέστειλε η ΕΕΤΕΜ στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Β. Διγαλάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι: «Τα Τμήματα ΤΕ Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Πληροφορικής διαθέτουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τα οποία υπάρχει μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων τα οποία αναφέρονται σε αυτά».

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...