Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα 9-12-2008

stylianidis

Με αφορμή το έγγραφο διαμαρτυρίας της Ένωσης που εστάλη στον πρωθυπουργό στις 1-12-2008 αλλά και τα προηγούμενα επαναλαμβανόμενα αιτήματα μας, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Δευτέρα 8-12-2008, συνάντηση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και μελών του Κ.Δ.Σ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ε. Στυλιανίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εκκρεμή προβλήματα του κλάδου μας όπως η καθυστέρηση έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ, η ορθή ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 05/36 μέσω Π.Δ, την υπ’αριθ. 144/2008 (Ολομ. ΣτΕ) απόφαση με βάση την οποία κρίνεται η συνταγματική νομιμότητα των ν.2916/2001 και ν.3549/2007.

Επίσης ζητήσαμε από τον Υπουργό να παρέμβει στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας για την άρση του αποκλεισμού των Πτυχιούχων ΤΕΙ από το νέο οργανισμό καθώς και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την αποκατάσταση των λαθών που περιέχονται στο πληροφοριακό υλικό για τα επαγγέλματα των Μηχανικών ΤΕΙ.

Στη συνέχεια δηλώσαμε την διαφωνία μας με το περιεχόμενο των ΠΔ που έχουν δημοσιευτεί για τις ειδικότητες πληροφορικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού, την πολιτική διαπραγματεύσεων με το ΤΕΕ στα επαγγελματικά ζητήματα των Πτυχιούχων ΤΕΙ.

Επίσης δηλώσαμε την αντίθεση μας στην τακτική αντικατάστασης του ΠΔ 318/94 το περιεχόμενο του οποίου κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό και προτείναμε εναλλακτικές λύσεις μόνιμου χαρακτήρα για την συντομότερη επίλυση του.

Ο Υπουργός στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύτηκε να στηρίξει τα σχέδια ΠΔ που θα προωθηθούν στο ΣΑΤΕ στις επόμενες μέρες.

 

Την Δευτέρα 15/12/2008 συγκαλείται τακτικό ΚΔΣ για την εξέταση μεταξύ των άλλων και των ανωτέρω θεμάτων.

 

Μαζική κινητοποίηση μαθητών

Τα πρωτοφανή χθεσινοβραδινά γεγονότα που συγκλόνισαν το Κέντρο της Αθήνας αλλά και σχεδόν όλες τις Πόλεις της Ελλάδος με αφορμή την δολοφονία από ειδικό φρουρό, του δεκαπεντάχρονου μαθητή πέραν των προβοκατόρικων ενεργειών, καταδεικνύουν την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει ευρύτερα στρώματα της νεολαίας καθώς και την πλήρη grigoropoulosαπορύθμιση του κρατικού μηχανισμού.

Η άθλια οικονομική κατάσταση από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και την ληστρική συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε συνδυασμό με τα χθεσινά γεγονότα αποτελούν προμήνυμα κοινωνικών εκρήξεων με απροσδιόριστες διαστάσεις .

Καταδικάζουμε τις χθεσινές πράξεις βανδαλισμού και την τεράστια καταστροφή περιουσιών ανά την επικράτεια, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον άδικο χαμό του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Επίκαιρα

 • Έγγραφο της ΕΕΤΕΜ προς τον Υφυπουργό Παιδείας σχετικά με δηλώσεις στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ

  Αθήνα, 10-10-2019

  Έγγραφο απέστειλε η ΕΕΤΕΜ στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Β. Διγαλάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι: «Τα Τμήματα ΤΕ Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Πληροφορικής διαθέτουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τα οποία υπάρχει μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων τα οποία αναφέρονται σε αυτά».

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...