Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 24-12-2008

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, συνάντηση του Προέδρου και μελών του Κ.Δ.Σ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με το Γ. Γραμματέα του ΥΠ.ΑΝ, κ. Κ. Μουσουρούλη, στην οποία εξετάστηκε το προωθούμενο σχέδιο Π.Δ που αναφέρεται στο θέμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι Πειραιά, κ. Καλδέλλης Ι. (Μηχανολόγος Μηχανικός – Οικονομολόγος με εξειδίκευση στην τεχνικό-οικονομική αξιολόγηση ενεργειακών επενδύσεων).

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εξέθεσε στον κ. Μουσουρούλη τις θέσεις σχετικά με το ζήτημα καθώς επίσης και τις προτάσεις για το σχέδιο Π.Δ/τος για τη «θεσμοθέτηση του σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών», το οποίο έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Οι αντιρρήσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στο εν λόγω σχέδιο Π.Δ επικεντρώνονται κυρίως στα ζητήματα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και διαπίστευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΑΝ, χωρίς να δεσμευτεί ουσιαστικά, συζήτησε διεξοδικά τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και των Καθηγητών του Τμήματος Μηχανολογίας για το σχέδιο Π.Δ/τος, αλλά και όσων του εξέθεσαν για το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που υπάρχει στα Τ.Ε.Ι σχετικά με τα ζητήματα της Ενέργειας, αρκετά από τα οποία (π.χ ΤΕΙ Πάτρας, Πειραιά και Κρήτης) σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Έγγραφο της ΕΕΤΕΜ προς τον Υφυπουργό Παιδείας σχετικά με δηλώσεις στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών ΤΕΙ

  Αθήνα, 10-10-2019

  Έγγραφο απέστειλε η ΕΕΤΕΜ στον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Β. Διγαλάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι: «Τα Τμήματα ΤΕ Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Πληροφορικής διαθέτουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τα οποία υπάρχει μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων τα οποία αναφέρονται σε αυτά».

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...