Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 24-12-2008

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, συνάντηση του Προέδρου και μελών του Κ.Δ.Σ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με το Γ. Γραμματέα του ΥΠ.ΑΝ, κ. Κ. Μουσουρούλη, στην οποία εξετάστηκε το προωθούμενο σχέδιο Π.Δ που αναφέρεται στο θέμα των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μηχανολογίας του Τ.Ε.Ι Πειραιά, κ. Καλδέλλης Ι. (Μηχανολόγος Μηχανικός – Οικονομολόγος με εξειδίκευση στην τεχνικό-οικονομική αξιολόγηση ενεργειακών επενδύσεων).

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εξέθεσε στον κ. Μουσουρούλη τις θέσεις σχετικά με το ζήτημα καθώς επίσης και τις προτάσεις για το σχέδιο Π.Δ/τος για τη «θεσμοθέτηση του σώματος Ενεργειακών Επιθεωρητών», το οποίο έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008.

Οι αντιρρήσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στο εν λόγω σχέδιο Π.Δ επικεντρώνονται κυρίως στα ζητήματα εκπαίδευσης, πιστοποίησης και διαπίστευσης των Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΑΝ, χωρίς να δεσμευτεί ουσιαστικά, συζήτησε διεξοδικά τις θέσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και των Καθηγητών του Τμήματος Μηχανολογίας για το σχέδιο Π.Δ/τος, αλλά και όσων του εξέθεσαν για το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που υπάρχει στα Τ.Ε.Ι σχετικά με τα ζητήματα της Ενέργειας, αρκετά από τα οποία (π.χ ΤΕΙ Πάτρας, Πειραιά και Κρήτης) σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού για Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Ο εμπαιγμός των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι και το προεκλογικό εμπόριο ελπίδας της Κυβέρνησης, συνεχίζεται!

  Αθήνα, 25-06-2019

  Μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Παιδείας με ανακοίνωση του περιγράφει γενικά μια πρόταση για αντιστοίχηση - ισοτίμηση πτυχίων Τμημάτων Τ.Ε.Ι με τα νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα.

  Η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης των εν λόγω προτάσεων είναι τουλάχιστον αστεία, αν δεν αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, καθώς για να εφαρμοστούν όσα εξήγγειλε ο κ. Γαβρόγλου, απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία, την οποία θα αναλάβει η επόμενη Κυβέρνηση, που, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ΔΕΝ θα είναι η ίδια!

  Μοναδικός στόχος και σκοπός του κ. Γαβρόγλου είναι η ψηφοθηρία, σε μία περίοδο που τα πράγματα μόνο αισιόδοξα δεν είναι, για τον ίδιο και το σύστημα που τον στηρίζει, ύστερα και από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...