Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 16-05-2017

tameiaka diathesimaΤο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καταστρέφει πλήρως το Σύστημα Δημόσιας Ασφάλισης της πατρίδας μας. Διαλύει ολοκληρωτικά έναν ακόμα κλάδο επιστημόνων, αυτόν των Πτυχιούχων Μηχανικών, ο οποίος ήδη, από τη αρχή της οικονομικής κρίσης, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Εκτός των γνωστών προβλημάτων με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον Γολγοθά, αυτόν των επαχθών, για τα εισοδήματα τους, φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Η κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ισοδυναμεί με εξανεμισμό των ελπίδων για επιβίωση μέσα σε αυτή την υφεσιακή λαίλαπα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Μάη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνηση και των μνημονιακών επιλογών της.

Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο.....

Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία μας......

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Να αποσυρθεί όλο το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου και ειδικά το κατάπτυστο Άρθρο 46

  Αθήνα, 12-06-2017

  Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή (Κ.Δ.Ε) της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στην Έκτακτη Συνεδρίαση της, στις 9-6-2017, συζήτησε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για τη ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» που αναρτήθηκε για διαβούλευση.

  Το σχέδιο νόμου του Υπουργού Παιδείας περιλαμβάνει αποσπασματικές ρυθμίσεις, οι οποίες απορρυθμίζουν και υποβαθμίζουν τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι με την αλλοίωση του σκοπού τους, μέσω του «δούρειου ίππου των διετών προγραμμάτων» στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου της Κυβέρνησης και των Θεσμών για τη μείωση των Α.Ε.Ι σε 20 σε όλη την χώρα (Σχέδιο ΑΘΗΝΑ ΙΙ)!

  Περισσότερα...  
 • Ο Υπουργός Παιδείας και το Τ.Ε.Ε λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

  Αθήνα, 25-05-2017

  Μας προκαλεί εντύπωση, η από το πουθενά (εκτός αν είχε προηγηθεί συνεννόηση με το Τ.Ε.Ε) δήλωση του Υπουργού Παιδείας σήμερα στο Κοινοβούλιο για την απόφαση της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε.

  Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτη και ηθικά απαράδεκτη δεδομένου ότι εδώ και δυο μήνες ο Υπουργός έχει στα χέρια του μια ολοκληρωμένη πρόταση σχεδίου νόμου από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με την σύμφωνη γνώμη των Τ.Ε.Ι, την οποία δεν τολμά ούτε να την επεξεργαστεί, ούτε να την φέρει στη Βουλή, για να λυθούν επιτέλους τα εκκρεμή από χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται επαγγελματικά θέματα των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, Μηχανικών και όχι μόνο.

  Περισσότερα...