Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 411 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 16-05-2017

tameiaka diathesimaΤο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καταστρέφει πλήρως το Σύστημα Δημόσιας Ασφάλισης της πατρίδας μας. Διαλύει ολοκληρωτικά έναν ακόμα κλάδο επιστημόνων, αυτόν των Πτυχιούχων Μηχανικών, ο οποίος ήδη, από τη αρχή της οικονομικής κρίσης, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση οδηγούν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών.

Εκτός των γνωστών προβλημάτων με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν επιπλέον Γολγοθά, αυτόν των επαχθών, για τα εισοδήματα τους, φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Η κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, ισοδυναμεί με εξανεμισμό των ελπίδων για επιβίωση μέσα σε αυτή την υφεσιακή λαίλαπα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 17 Μάη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνηση και των μνημονιακών επιλογών της.

Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο.....

Να βρεθούμε όλοι μαζί στο δρόμο, είναι η τελευταία ευκαιρία μας......

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Μία από τα ίδια - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση

  Αθήνα, 04-08-2017

  Ολοκληρώθηκε, με την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής, η ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις».

  Από τις αρχές Ιουνίου, οπότε και διέρρευσε το εν λόγω νομοσχέδιο, μέχρι σήμερα, η Κεντρική Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους υπεύθυνους Παιδείας και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Κομμάτων.

  Επίσης, συναντήθηκε, τόσο με τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη, όσο και με την πρώην Αναπλ. Υπουργό, κα Αθ. Αναγνωστοπούλου, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησής του σε αυτή.

  Περισσότερα...  
 • Το βελτιωμένο αλλά εξίσου απαράδεκτο Άρθρο 46

  Αθήνα, 02-07-2017

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, φαίνεται καταρχήν οι πιέσεις και οι αντιδράσεις μας ανάγκασαν τον Υπουργό να «βελτιώσει» το ΑΡΘΡΟ 46 στο Νομοσχέδιο που θα καταθέσει τελικά προς ψήφιση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, αφού σύμφωνα με διαρροές θα έχει ορισμένες αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα όσα είπε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Π. Ρήγας, στη συνάντηση που είχε με μέλη του Προεδρείου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

  Περισσότερα...