Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 24-07-2018

nt irakleiou gavroglouΜε αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, στο Τ.Ε.Ι Κρήτης, χθες, Δευτέρα 23 Ιουλίου, μέλη της Κ.Δ.Ε και των Διοικουσών Επιτροπών των Νομαρχιακών Τμημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και τον ενημέρωσαν για το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Από πλευράς Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στη συνάντηση παρευρέθησαν οι: Πολιτάκης Μάνθος (Β’ Αντιπρόεδρος της Κ.Δ.Ε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ), Αντωνόπουλος Λάμπρος (Πρόεδρος Ν.Τ Ηρακλείου), Κοφινάκης Νίκος (Αντιπρόεδρος, Ν.Τ Λασιθίου) και Δαφέρμου Άννα (Γεν. Γραμματέας Ν.Τ Ηρακλείου), ενώ παρών ήταν και ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι, κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ν.Τ Ηρακλείου:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου παρουσία του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Κατσαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού στο Ηράκλειο.

Έπειτα από την ενημέρωση του Υπουργού από τον πρόεδρο του Ν.Τ Ηρακλείου κ. Λάμπρο Αντωνόπουλο τόσο για τα πάγια αιτήματα της ένωσης αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε. όσο και για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752 απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Σταθάκη αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή Τοπογραφικών Διαγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου ακολούθησε συζήτηση με μέλη της Ένωσης.

Ο κ. Υπουργός αφού αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δεσμεύτηκε να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος Αυγούστου από τις επιτροπές που ορίστηκαν να καθορίσουν το πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων από το Υπουργείο.

Από πλευράς της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου έγινε σαφές πως αν ο Υπουργός επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται για να δοθεί επιτέλους λύση και να σταματήσει η χρόνια ομηρία των πτυχιούχων Μηχανικών θα είναι δίπλα στο Υπουργείο για να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Οι διάφορες συντεχνίες που παρεμβαίνουν σκόπιμα στην μη επίλυση του προβλήματος καθώς και η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλων των κυβερνήσεων έφεραν τον κλάδο μας σε αυτή την θέση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και σήμερα θα δοθεί επιτέλους η δίκαιη και αυτονόητη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει έναν από του παραγωγικότερους κλάδους την ελληνικής οικονομίας.»

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί, για την όσο τον δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Κοροϊδεύουν Ξανά τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 23-04-2019

  Στις καλένδες τα επαγγελματικά δικαιώματα μέσω Τροπολογίας της τελευταίας στιγμής στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

  Απαράδεκτο
  εδώ και δυο ημέρες μαγείρευαν την τροπολογία αλλά κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στο παραπέντε για να μην προλάβουν Βουλευτές ή κόμματα να παρέμβουν

  Αφού εδώ και δυο χρόνια δεν λύθηκε το πρόβλημα με τις Επιτροπές Γαβρόγλου του άρθρου 46 του ν.4485/2017, ο Υπουργός έκανε αποδεκτή δήθεν τροπολογία που κατέθεσαν πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (τέσσερις εκ των οποίων μέλη Τ.Ε.Ε) (μισή ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας του Πολυνομοσχεδίου) προφανώς σε συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών, όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου! Ουσιαστικά το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στις Καλένδες.

  Περισσότερα...  
 • Προσπάθεια παραπλάνησης και διάσπασης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 22-03-2019

  Αναφορικά με το “κάλεσμα” που απευθύνει το Τ.Ε.Ε προς τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, για να εγγραφούν στο “Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών” που επιχειρεί να στήσει, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η σύσταση “Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών” στο Τ.Ε.Ε είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και για αυτό η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της παράνομης αυτής απόφασης του Τ.Ε.Ε.

  Συνάδελφοι μην παρασύρεστε!

  Το Μητρώο αυτό του Τ.Ε.Ε δεν είναι παρά ένας κατάλογος ονομάτων και δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι, απ’ ότι μέχρι τώρα είχαν, όπως πρόσβαση στα διάφορα συστήματα που απλά διαχειρίζεται το Τ.Ε.Ε.

  Περισσότερα...