Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 84 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 24-07-2018

nt irakleiou gavroglouΜε αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, στο Τ.Ε.Ι Κρήτης, χθες, Δευτέρα 23 Ιουλίου, μέλη της Κ.Δ.Ε και των Διοικουσών Επιτροπών των Νομαρχιακών Τμημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και τον ενημέρωσαν για το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Από πλευράς Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στη συνάντηση παρευρέθησαν οι: Πολιτάκης Μάνθος (Β’ Αντιπρόεδρος της Κ.Δ.Ε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ), Αντωνόπουλος Λάμπρος (Πρόεδρος Ν.Τ Ηρακλείου), Κοφινάκης Νίκος (Αντιπρόεδρος, Ν.Τ Λασιθίου) και Δαφέρμου Άννα (Γεν. Γραμματέας Ν.Τ Ηρακλείου), ενώ παρών ήταν και ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι, κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ν.Τ Ηρακλείου:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου παρουσία του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Κατσαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού στο Ηράκλειο.

Έπειτα από την ενημέρωση του Υπουργού από τον πρόεδρο του Ν.Τ Ηρακλείου κ. Λάμπρο Αντωνόπουλο τόσο για τα πάγια αιτήματα της ένωσης αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε. όσο και για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752 απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Σταθάκη αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή Τοπογραφικών Διαγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου ακολούθησε συζήτηση με μέλη της Ένωσης.

Ο κ. Υπουργός αφού αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δεσμεύτηκε να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος Αυγούστου από τις επιτροπές που ορίστηκαν να καθορίσουν το πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων από το Υπουργείο.

Από πλευράς της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου έγινε σαφές πως αν ο Υπουργός επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται για να δοθεί επιτέλους λύση και να σταματήσει η χρόνια ομηρία των πτυχιούχων Μηχανικών θα είναι δίπλα στο Υπουργείο για να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Οι διάφορες συντεχνίες που παρεμβαίνουν σκόπιμα στην μη επίλυση του προβλήματος καθώς και η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλων των κυβερνήσεων έφεραν τον κλάδο μας σε αυτή την θέση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και σήμερα θα δοθεί επιτέλους η δίκαιη και αυτονόητη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει έναν από του παραγωγικότερους κλάδους την ελληνικής οικονομίας.»

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί, για την όσο τον δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Θέλουν να μας πάνε 50 χρόνια πίσω

  Αθήνα 22-11-2018

  ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ και ΚΑΤΑΝΤΙΑ

  Η Κοροϊδία σε βάρος του κλάδου των μηχανικών Τ.Ε.Ι, μάλλον ολοκληρώθηκε αφού: “Η εισήγηση της Επιτροπής του άρθρου 46 του Νόμου 4485/2017 μας πηγαίνει 50 χρόνια πίσω» και «τα Επαγγελματικά δικαιώματα που ετοιμάζονται για τους Πολιτικούς Μηχανικούς Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής ΤΕΙ και Ισότιμων Σχολών - δεν είναι για Μηχανικούς απόφοιτους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Τεχνολογικού Τομέα (Α.Τ.Ε.Ι ), αλλά για εμπειροτέχνες οικοδομικών εργασιών!».

  Με αυτές τις δηλώσεις αντέδρασαν αμέσως μόλις έμαθαν τα «μαντάτα» της επιτροπής, οι Καθηγητές των οικείων Σχολών που επί χρόνια διδάσκουν υποψήφιους Μηχανικούς στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

  Ντροπή στον κ. Γαβρόγλου, στην Επιτροπή του και, ιδιαίτερα, σε όσους από τον κλάδο Τ.Ε συνέπραξαν ως μέλη των επιτροπών του, τους διευκόλυναν ΚΑΙ τους νομιμοποίησαν!!

  Περισσότερα...  
 • Η κοροϊδία της Κυβέρνησης για τα επαγγελματικά δικαιώματα συνεχίζεται  

  Αθήνα 9-11-2018

  Δημοσιεύτηκε το Π.Δ.99/2018 (ΦΕΚ 187Α/ 05-11-2018) για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των «αναξιοπαθούντων» Διπλωματούχων Μηχανικών.

  Αν κάποιοι στην Κυβέρνηση έχουν την εντύπωση ότι είναι προσωπική τους υπόθεση το ζήτημα της Εκπαίδευσης και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων της, είναι τελείως γελασμένοι.

  Είναι πολύ λίγοι και είναι πολύ αργά γι αυτούς ….

  Μέχρι και οι «εκλεκτοί τους» οι «δικοί τους άνθρωποι», που διόρισαν ως μέλη, παρακάμπτοντας τον οικείο φορέα (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ), για να στολίσουν τις Επιτροπές τους και με πτυχιούχους μηχανικούς, ως θλιβερή μειοψηφία, επιτέλους κατάλαβαν τα παιχνίδια και την κοροϊδία της κυβέρνησης, του Υπουργού και του ευκαιριακού τους συμμάχου (Τ.Ε.Ε) και τους …. εγκατέλειψαν.!!

  Περισσότερα...