Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 24-07-2018

nt irakleiou gavroglouΜε αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, στο Τ.Ε.Ι Κρήτης, χθες, Δευτέρα 23 Ιουλίου, μέλη της Κ.Δ.Ε και των Διοικουσών Επιτροπών των Νομαρχιακών Τμημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό, όπου και τον ενημέρωσαν για το ζήτημα των εκκρεμών επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Από πλευράς Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στη συνάντηση παρευρέθησαν οι: Πολιτάκης Μάνθος (Β’ Αντιπρόεδρος της Κ.Δ.Ε Ε.Ε.Τ.Ε.Μ), Αντωνόπουλος Λάμπρος (Πρόεδρος Ν.Τ Ηρακλείου), Κοφινάκης Νίκος (Αντιπρόεδρος, Ν.Τ Λασιθίου) και Δαφέρμου Άννα (Γεν. Γραμματέας Ν.Τ Ηρακλείου), ενώ παρών ήταν και ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι, κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ν.Τ Ηρακλείου:

«Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου παρουσία του Πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Κατσαράκη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού στο Ηράκλειο.

Έπειτα από την ενημέρωση του Υπουργού από τον πρόεδρο του Ν.Τ Ηρακλείου κ. Λάμπρο Αντωνόπουλο τόσο για τα πάγια αιτήματα της ένωσης αναφορικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε. όσο και για τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/27623/1752 απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Σταθάκη αναφορικά με την ηλεκτρονική υποβολή Τοπογραφικών Διαγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου ακολούθησε συζήτηση με μέλη της Ένωσης.

Ο κ. Υπουργός αφού αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί δεσμεύτηκε να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος Αυγούστου από τις επιτροπές που ορίστηκαν να καθορίσουν το πλαίσιο επαγγελματικών προσόντων από το Υπουργείο.

Από πλευράς της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ηρακλείου έγινε σαφές πως αν ο Υπουργός επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται για να δοθεί επιτέλους λύση και να σταματήσει η χρόνια ομηρία των πτυχιούχων Μηχανικών θα είναι δίπλα στο Υπουργείο για να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Οι διάφορες συντεχνίες που παρεμβαίνουν σκόπιμα στην μη επίλυση του προβλήματος καθώς και η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλων των κυβερνήσεων έφεραν τον κλάδο μας σε αυτή την θέση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και σήμερα θα δοθεί επιτέλους η δίκαιη και αυτονόητη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που μαστίζει έναν από του παραγωγικότερους κλάδους την ελληνικής οικονομίας.»

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης, σε συνεργασία με τα Νομαρχιακά Τμήματα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί, για την όσο τον δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Στόχος της κυβέρνησης η επαγγελματική «εξόντωση» των Μηχανικών Τ.Ε.Ι

  Αθήνα, 27-07-2018

  Ηλεκτρονικό σύστημα οικοδομικών αδειών – η νέα απόπειρα

  «Διέρρευσε» στη δημοσιότητα το κείμενο της υπό έκδοσης Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με το ηλεκτρονικό σύστημα οικοδομικών αδειών, με την ονομασία «e-Άδειες», το οποίο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 και σε υποχρεωτική χρήση από 15 Οκτωβρίου 2018.

  Με δεδομένο ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε το περιεχόμενο του εν λόγω κειμένου, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι στόχος της κυβέρνησης, και δια του Υπουργού Υ.Π.ΕΝ, κ. Γ.Σταθάκη, είναι η επαγγελματική «εξόντωση» των Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

  Περισσότερα...  
 • Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Υ.Π.ΕΝ, από κλιμάκιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τα Τοπογραφικά και λοιπά θέματα που απασχολούν τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 17-07-2018

  Σε αιφνιδιαστική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχώρησε χτες ο Πρόεδρος και μέλη της Κ.Δ.Ε και Πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της Ένωσης, Πτυχιούχοι ειδικοτήτων σχετικών με τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, και ειδικότερα το θέμα διαχείρισης του ηλεκτρονικού συστήματος τοπογραφικών διαγραμμάτων.

  Περισσότερα...