Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 14-03-2020

filippos petsalnikosΈφυγε, σε ηλικία 70 ετών, ύστερα από μάχη με την επάρατο νόσο, ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, 3 φορές Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Πέτρο Ευθυμίου, υπήρξαν οι πρωτεργάτες του ν.2916/2001, «Διάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης και ρυθμίσεις του τεχνολογικού τομέα αυτής», όταν, για πρώτη φορά, αποσαφηνίστηκε ότι τα Τ.Ε.Ι ανήκουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Υπήρξε πάντα αρωγός των Τ.Ε.Ι, αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Ιδρυμάτων και των αποφοίτων τους, ενώ διαχρονικά υποστήριζε τις προσπάθειες της Ένωσης και του κλάδου μας γενικότερα, στα πλαίσια του εκάστοτε αξιώματος που κατείχε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι επί της θητείας του ως υφυπουργού Παιδείας εκδόθηκαν τα περισσότερα Π.Δ για τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων όλων των Σχολών των Τ.Ε.Ι (περιλαμβανομένου και του Π.Δ318/1994) καθώς και για πρώτη φορά δόθηκε στους πτυχιούχους των Τ.Ε.Ι το δικαίωμα πρόσβασης σε Μεταπτυχιακά προγράμματα Σπουδών (ν.2327/2995).

Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Πρόσφατες παρεμβάσεις της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Αθήνα, 14-05-2020

  Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, υπό το φως των νέων συνθηκών, λόγω του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και εν αναμονή της επαναφοράς στην κανονικότητα, συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στα αρμόδια Υπουργεία, προς επίλυση θεμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, που ανακύπτουν, όσο δεν επιλύονται χρόνια προβλήματα που τα προκαλούν.

  Συγκεκριμένα:

  Αίτημα για ένταξη και των συναδέλφων που είναι μέλη σε εταιρείες στην ενίσχυση επιστημόνων των 600€

  Με έγγραφό της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση (4-5-2020), η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζήτησε την άμεση ένταξη και των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι που μετέχουν σε εταιρείες στους δικαιούχους της ειδικής Ενίσχυσης των 600€ αποστέλλοντας στο Υπουργείο και τα σχετικά στοιχεία των συναδέλφων. Οι εν λόγω συνάδελφοι επειδή δεν έχουν ενεργό ΚΑΔ ως φυσικά πρόσωπα αποκλείονταν από την διαδικασία της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 600€, η οποία δίνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες παρότι πλήττονται το ίδιο με τους υπόλοιπους συναδέλφους.

  Περισσότερα...  
 • Προτεραιότητα της Κυβέρνησης οι απόφοιτοι των Κολλεγίων - Στον Καιάδα οι Πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι.

  Αθήνα, 23-01-2020

  Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία συνεχίζεται η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των αποφοίτων των Κολλεγίων σε συνέχεια των διατάξεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας επαγγελματικής αναγνώρισης τους που έγινε σε προηγούμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

  Περισσότερα...