Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

synodos proedron teiΟ Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Καθ. Σπύρος Γεωργάτος, πριν καν την συγκρότηση αυτού του οργάνου, που αντικαθιστά το ΕΣΥΠ, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής (του Πάσχα!) (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=874119), «έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και αποκάλυψε ότι το βασικό πρόβλημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα είναι τα ΤΕΙ και «το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του χώρου» είναι η κατάργησή τους (με ‘‘Δούρειο ίππο’’ την εισαγωγή τμημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης διετούς κύκλου σπουδών).

Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η φράση: «Το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η ένταξη των θεματικά συγγενών Τμημάτων ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια επί τη βάσει αξιολογικών κριτηρίων και η ταυτόχρονη ίδρυση τμημάτων διετών σπουδών που θα προσφέρουν μια ποιοτική διέξοδο στην κατεύθυνση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και της κατάρτισης».

Περισσότερα...

pasxa2017

Αθήνα, 05-04-2017

ekloges 2017Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 2 και 3 Απριλίου 2017, για την ανάδειξη των Κεντρικών και περιφερειακών οργάνων της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά στοιχεία, τα οποία στάλθηκαν με τηλεομοιοτυπία ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από όλες τις Τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν 2753 συνάδελφοι.
Τα ποσοστά που έλαβαν οι παρατάξεις για τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης, έχουν ως εξής:

Περισσότερα...

Αθήνα, 10-04-2017

alpha bankΣύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανάμεσα στους επαγγελματικούς κλάδους που θα πρέπει να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά τερματικά POS μέχρι το τέλος Ιουνίου είναι και ο Κλάδος των Μηχανικών, οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά, από την 1η Ιουλίου 2017, να δέχονται κάρτες για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους.
Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν αν θα πληρώνουν με μετρητά ή με κάρτα, αλλά οι Μηχανικοί – Ελεύθεροι Επαγγελματίες θα πρέπει υποχρεωτικά να παρέχουν τη δυνατότητα πληρωμών με πλαστικό χρήμα.

Περισσότερα...

Αθήνα, 05-04-2017

kegkeroglouΎστερα από τρεις αναβολές συζητήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου, η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κου Β. Κεγκέρογλου, προς τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.
Ο Υπουργός δήλωσε ότι από τα περίπου 400 Τμήματα των Α.Ε.Ι (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι), τα 195, δηλαδή σχεδόν μισά δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα ή προσόντα. Από αυτά προτάσεις προς το Υπουργείο έχουν κατατεθεί μόνο από τα 150.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Υπουργό στην κοινή πρόταση που έχει κατατεθεί από Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι, εξαίροντας το γεγονός ότι τα Τμήματα αυτά κάθισαν σε ένα τραπέζι και κατέληξαν σε μια κοινή πρόταση για τα επαγγελματικά δικαιώματά των Πτυχιούχων τους, συμπληρώνοντας επίσης ότι το ίδιο έκαναν και πάρα πολλά άλλα τμήματα.

Περισσότερα...

Επίκαιρα

  • Η πρόταση νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ για τη συνολική & πλήρη ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι

    Αθήνα, 17-03-2017

    Στην Ελλάδα το επάγγελμα το Μηχανικού είναι ρυθμισμένο με νόμο από το 1930 και κάλυπτε μόνο τους Μηχανικούς των Πολυτεχνείων παρέχοντας τους ΠΛΗΡΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ επαγγελματική κατοχύρωση και διατηρώντας με τον τρόπο αυτό το επάγγελμα «κλειστό» μέχρι σήμερα, αποκλείοντας ουσιαστικά από την πρόσβαση στο επάγγελμα όλες τις νεότερες κατηγορίες όπως οι Μηχανικοί Πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι που ιδρύθηκαν μετά το 1983 ή ακόμη και νεότερες ειδικότητες Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών!!

    Περισσότερα...