Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 299 επισκέπτες και ένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

EXOIKONOMO1Επιτακτική κρίνεται η αναγκαιότητα νέας αναβολής έναρξης του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ», ιδιαίτερα υπό το φως των πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων και απαγορεύσεων.
Σχεδόν ένας (1) μήνας πέρασε από την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ, αλλά και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, για την αναγκαιότητα της αναβολής έναρξης του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ», και το ΥΠ.ΕΝ. επιμένει να αγνοεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και τα απαγορευτικά μέτρα, τα οποία επιφέρουν απίστευτες δυσκολίες, όσον αφορά, τόσο στην έναρξη, όσο και στην άρτια λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος.


Ωστόσο, τα προβλήματα είναι πολλά και εξακολουθούν να υφίστανται. Πέραν των πιο πάνω αναφερόμενων προβλημάτων, παρουσιάζονται τεχνικής, κυρίως, φύσης προβλήματα. Αναφέρουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:


· Το γεγονός ότι ο οδηγός χρήσης της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη Παρασκευή, μόλις μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, με την πλατφόρμα για τις δοκιμές να ενεργοποιείται αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτή μέχρι την Τετάρτη 9/12. Η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς Ωφελούμενοι και Μηχανικοί θα πρέπει να έχουν εξοικοιωθεί με την χρήση της και να προχωρήσουν στην προεγγραφή τους, για την αποφυγή λαθών και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν δυσλειτουργιών, ενώ η χρήση της θα συμβάλλει ουσιαστικά και στη διασταύρωση πολλών προς εισαγωγή στοιχείων.
· Οι Σύμβουλοι (Μηχανικοί) δεν ήταν σε θέση να προχωρήσουν στην προετοιμασία των φακέλων, καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα και κατά την έκδοση Π.Ε.Α κτιρίων κατηγορίας Α+, τα οποία επιτέλους επιλύθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα
· Παρατηρούνται πλήθος δυσκολιών, ιδιαίτερα όσον αφορά σε περιπτώσεις που υφίσταται υποχρέωση ανάκλησης του αρχικού Π.Ε.Α. ή προσαρτήματος στο αρχικό, όπου δεν είναι δυνατή ή εύκολη η επιθυμητή ανάκληση.

Επιπλέον, η χώρα εξακολουθεί αντιμετωπίζει ένα πρωτοφανές επιδημιολογικό φαινομενο, που έχει ήδη οδηγήσει στον θάνατο πάνω από τρεις χιλιάδες (3000) συμπατριώτες μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - ένα φαινόμενο, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του οποίου επιβάλλει τον αυστηρό περιορισμό, αν όχι την ολική απαγόρευση, της κυκλοφορίας.
Το γεγονός αυτό καθιστά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, και δυνητικά επικίνδυνη τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε από τον Ωφελούμενο, είτε από τον Σύμβουλο/ Μηχανικό, ενώ το να θεωρούμε εφικτή την πραγματοποίηση μιας ενεργειακής επιθεώρησης, που περιλαμβάνει αυτοψία, τηρουμενων όλων των απαραίτητων – για την ατομική και τη δημόσια υγεία – μέτρων, είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι επικίνδυνο.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ζητάμε, και πάλι, έστω και την τελευταία στιγμή, την αναβολή έναρξης του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ» και την χρονική μετάθεσή του, για αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

Επίκαιρα

 • Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Συνάδελφοι,-σσες

  Στην Αθήνα χθες 5 Οκτωβρίου 2021, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ( Κ.Εφ.Ε) της ΕΕΤΕΜ, ύστερα από την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών για τα Κεντρικά Όργανα της Ένωσης (Κ.Δ.Ε., Εξελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο), ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

  Οι συνδυασμοί είναι:

  Περισσότερα...  
 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.