Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image1

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image2

 

anakoinosiΔημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο νόμος 4821/2021 ΦΕΚ 134 «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης».

Παρά την τεκμηριωμένη παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. (πριν και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου) και την καθολική αντίδραση του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης  αλλά και Βουλευτών της Κυβέρνησης, για τον προκλητικό αποκλεισμό των Τοπογράφων Μηχανικών ΤΕΙ και Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας από την άδεια διαπιστευμένου  Μηχανικού για το Κτηματολόγιο, ο Υπουργός Πιερρακάκης,  αρνήθηκε πεισματικά να παράσχει τη δυνατότητα απόκτησης της εν λόγω άδειας και στους κατεξοχήν Τοπογράφους του τεχνολογικού τομέα !

  Όμηρος της γνωστής συντεχνίας, ο Υπουργός Πιερρακάκης, δεν αποδέχθηκε να τροποποιήσει  το άρθρο 24 και να συμπεριλάβει για την άδεια διαπιστευμένου μηχανικού και του Τοπογράφους Μηχανικούς των ΤΕΙ όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο νομού που είχε αναρτηθεί στη διαβούλευση.

Μετά το νομικά τεκμηριωμένο έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. προς όλους τους Βουλευτές και τον Υπουργό πριν την Ολομέλεια, με το οποίο κατέρριψε, μεταξύ άλλων, και το επιχείρημα ότι η απόφαση  267/2016 Σ.τ.Ε.  επηρέαζε και τους Τοπογράφους Μηχανικούς ΤΕΙ, πράγμα που δεν ισχύει, ανάγκασε τον αρμόδιο Υπουργό να τροποποιήσει το άρθρο 24, χωρίς ωστόσο να αποκαταστήσει τον αποκλεισμό από την άδεια διαπιστευμένου Μηχανικού.

Από όλη αυτή την διαδικασία οι μάσκες έπεσαν και αποδείχθηκε ότι η άδεια του διαπιστευμένου Μηχανικού για το Κτηματολόγιο έγινε κατά παραγγελία του ΤΕΕ, για να βολευτούν τα μέλη του και αποτελούσε απαίτηση του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων, όπως  ο πρόεδρος του παραδέχθηκε κατά την συζήτηση στη διαρκή Επιτροπή στη Βουλή !

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία η άδεια του διαπιστευμένου μηχανικού για το Κτηματολόγιο   έπρεπε να χορηγείται σε όσους Μηχανικούς διαθέτουν πτυχίο στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, την εξειδικευμένη εμπειρία που απαιτείται, καθώς και την παρακολούθηση ειδικού προγράμματος κατάρτισης, δηλαδή σε Τοπογράφους Μηχανικούς και Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ. Η επίκληση των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, προκειμένου να δώσουν την άδεια και σε Μη τοπογράφους Μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ (ΠΔ 99/2018).

Δεδομένης της απαράδεκτης ενέργειας του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΕΕΤΕΜ θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα κατά την εφαρμογή της διάταξης αυτής, έως ότου αποκατασταθεί η νομιμότητα και αναγνωρισθεί ο πραγματικός ρόλος και η συμβολή των Τοπογράφων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας  στην Κτηματογράφηση της Χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Βουλευτές όλων των κομμάτων  που συμπαραστάθηκαν και στήριξαν τεκμηριωμένα τόσο στην Διαρκή Επιτροπή όσο και  στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής  το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας.

Παρεμβάσεις έκαναν:

 • Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μ. Κατσής
 • Ο Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κόκκαλης
 • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Βουλευτής Ηλείας κ. Μ. Κατρίνης
 • Η Βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ε. Λιακούλη
 • Ο ειδικός Αγορητής του ΚΙΝ.ΑΛ Βουλευτής Ροδόπης,κ. Αχμέτ Ιλχάν
 • Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του. ΚΙΝ.ΑΛ ,Χρ. Γκόκας
 • Από το Μερα25, η ειδική αγορήτρια, Βουλευτής Α’ Αθήνας, κα Αγγ. Αδαμοπούλου
 • Από την Ελληνική Λύση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Β’ Θεσσαλονίκης Κ. Χήτας
 • Ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κ. Μπούμπας
 • Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Βουλευτής Λέσβου κ. Μ. Κομνηνάκα 
 • Οι Βουλευτές Λακωνίας της ΝΔ, Ν. Κρητικός και Αθ.Δαβάκης
 • Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε και ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Γ. Καρασμάνης

Σημαντικό ρόλο και σ’αυτή την προσπάθεια έπαιξαν πρόεδροι τμημάτων της ΕΕΤΕΜ, αλλά και συνάδελφοι μέλη της, που βοήθησαν με τον τρόπο τους, ενημερώνοντας τους Βουλευτές της περιφέρειας τους για παρέμβαση τους κατά την συζήτηση στην Βουλή.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΕΕΤΕΜ προκειμένου να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της νομοθετικής ρύθμισης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Επίκαιρα

 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

   

   
 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...