Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image1

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image2

anakoinosi

Χωρίς να υπάρξει καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης  σχετικά με τον χρόνο έκδοσης της, την Παρασκευή 8-10-2021 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  η Υπουργική Απόφαση 101195/ 17.09.2021 «Γενικές και Ειδικές Απαιτήσεις για τις Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις»  ( ΦΕΚ 4654/Β/08.10.2021 ) με βάση την οποία πλην των άλλων  ενεργοποιείται το πρότυπο ΕΛΟΤ 60364.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της  Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας δεν  ενημέρωσαν τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς-επιστημονικούς Φορείς για την τελική μορφή του εντύπου της Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου και τον χρόνο έκδοσης της Υπουργικής απόφασης.

Αυτή η απροειδοποίητη ενέργεια του Υπουργείου είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν ενημερωθεί εκτός από τους επαγγελματικούς φορείς των Ηλεκτρολόγων και ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ και οι υπηρεσίες του ως αποδέκτης των ΥΔΕ!

Έκπληξη μας προκάλεσε το γεγονός ότι για την πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις για την αποδοχή των υφιστάμενων εντύπων ΥΔΕ σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τις προηγούμενες φορές και επιβάλει η κοινή λογική.

Θεωρούμε ότι πρακτικές που φέρνουν τους συναδέλφους προ τετελεσμένων γεγονότων δεν συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την επιτυχή εφαρμογή του νέου προτύπου στις Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις.

Η ΕΕΤΕΜ έχει ήδη παρέμβει στο Υπουργείο για την αποδοχή και των παλιών εντύπων ΥΔΕ  για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και σε επόμενη ανακοίνωση θα έχουμε πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης, την συμπλήρωση των νέων έντυπων καθώς και για την παρακολούθηση σεμιναρίων.

Παρατίθενται:

H Υπουργική Απόφαση  

H σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο

 

Tα νέα έντυπα των ΥΔΕ:

1.Υπεύθυνη Δήλωση Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

2.Πρωτόκολλο Ελέγχου

A. Κατα  KEHE

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

Β.Κατα πρότυπα ΕΛΟΤ 60364

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

Γ. Κατά ΕΛΟΤ HD 384

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

3.Καταγραφή Στοιχείων Εσωτερικής Ηλεκτρικής Εγκατάστασης (ΕΗΕ)      

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

4.Έντυπο περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ (ΕΠΕ ΔΔΡ)

Σε μορφή PDF

Σε μορφή doc

 

 

Επίκαιρα

 • Ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

  Συνάδελφοι,-σσες

  Στην Αθήνα χθες 5 Οκτωβρίου 2021, συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ( Κ.Εφ.Ε) της ΕΕΤΕΜ, ύστερα από την κατάθεση των υποψηφίων συνδυασμών για τα Κεντρικά Όργανα της Ένωσης (Κ.Δ.Ε., Εξελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο), ενόψει των επικείμενων εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

  Οι συνδυασμοί είναι:

  Περισσότερα...  
 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.