Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα 21/3/2022

anakoinosiΑναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Υπουργική Απόφαση για την Συγκρότηση της Επιτροπής και των ομάδων έργου, του άρθρου 257 του Ν. 4610/2019 (Α΄70) για την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

Υπενθυμίζουμε ότι η ως άνω διάταξη ψηφίστηκε ως τροπολογία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές του 2019! (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση).

Η σύσταση των επιτροπών αυτών είχε ξεκινήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το φθινόπωρο του 2020 και η ΕΕΤΕΜ παρά τις ενστάσεις τις οποίες είχε διατυπώσει για την δομή και σύνθεση των επιτροπών αλλά και μεταξύ άλλων τις προβληματικές τις διατάξεις του άρθρου 257, (βλ. σχετικό έγγραφο εδώ) εν μέσω πανδημίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, απέστειλε τους εκπρόσωπους της έγκαιρα ( Δεκέμβριο 2020).

Η ΕΕΤΕΜ, ως ο ενιαίος φορέας εκπροσώπησης των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ είναι υποχρεωμένη να συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην διευκόλυνση της διαδικασίας και στηρίζει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης.

Προκειμένου να γίνει αυτό, η λύση που θα προταθεί, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τον ανώτατο χαρακτήρα των Τ.Ε.Ι και τις αντίστοιχες τεκμηριωμένες προτάσεις των θεσμικών οργάνων των Τμημάτων ΤΕΙ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΕΕΤΕΜ το 2017 στον τότε Υπουργό Παιδείας αλλά και στη συνέχεια κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Ρύθμιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών και άλλες διατάξεις» στις 17/10/2018 .

Παρά τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις μας, λόγω της εμπειρίας της Ένωσης από ανάλογες επιτροπές με αρνητικά αποτελέσματα, καλωσορίζουμε την σύσταση των επιτροπών, έστω και καθυστερημένα, καθώς ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η ανάλογη πολιτική βούληση για μια δίκαιη λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, με την απόδοση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού πλαισίου άσκησης επαγγέλματος για τους Μηχανικούς ΤΕΙ.

Ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε θεατές για ακόμα μια φορά σε Επιτροπές φιάσκο, σαν τις επιτροπές Γαβρόγλου (άρθρο 46 του ν.4485/17).

Η ΕΕΤΕΜ στην περίπτωση αυτή θα σταθεί αρωγός σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια της Πολιτείας.

Γραφείο Τύπου ΕΕΤΕΜ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Ανάλυση της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

  Απαραίτητο για κάθε συνάδελφο που ασχολείται με ΥΔΕ

   
 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ, κ. Ν. Ταγαρά, για την Απόφαση ΣτΕ και άλλα θέματα του κλάδου

  Αθήνα, 04-06-2022

  Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 3-6-22, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δ. Δημόπουλο, τον Γραμματέα Οικονομικού, Π. Μίχα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Σινογεώργο και τη Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης.

  Περισσότερα...