Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

Αθήνα, 20-4-2022

anakoinosiΚατά την τελευταία συνεδρίαση της ΚΔΕ ΕΕΤΕΜ τα κυρίαρχα θέματα Ημερήσιας Διάταξης ήταν:

α) τα της Επιτροπής και των ομάδων έργου του άρθρου 257 του ν.4610/2019 για την ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕΙ, οι οποίες συγκροτήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας τους, β) Άξονες προγράμματος Δράσης, γ) Θέματα Στέγασης των Κεντρικών γραφείων της Ένωσης και δ) Θέματα προσωπικού.

Στα πλαίσια της συζήτησης του α) Θέματος της Ημερήσιας Διάταξης έγινε ενημέρωση, στα μέλη της ΚΔΕ, της πρότασης νόμου για τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχει επεξεργαστεί η ΕΕΤΕΜ και έχει ήδη κατατεθεί από Βουλευτές στην Βουλή των Ελλήνων, από το 2018.

Η πρόταση αυτή είναι τεκμηριωμένη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα των αντίστοιχων τμημάτων Μηχανικών ΤΕΙ και ως εκ τούτου θα αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή για την δραστηριότητα των εκπροσώπων μας ανά ειδικότητα στις ομάδες έργου.

Για τον συντονισμό των εκπροσώπων της ΕΕΤΕΜ και την παρακολούθηση της πορείας των εργασιών των επιμέρους ομάδων έργου και της Επιτροπής ορίστηκε από την ΚΔΕ ως συντονιστής το μέλος της, Βασίλης Καψάλης, λόγω και της πολύχρονης εμπειρίας του.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΕΜ στις ως άνω ομάδες έργου, για την διευκόλυνση τους σε τεχνικά και νομικά θέματα θα μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες των Κεντρικών Γραφείων της ΕΕΤΕΜ.

Επισημαίνουμε ότι πρόθεση της ΕΕΤΕΜ είναι να αξιοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί κατά το παρελθόν με την επεξεργασία επαγγελματικών δικαιωμάτων και έχουν σχετική εμπειρία ανεξάρτητα από τον τομέα απασχόλησης και την εργασιακή τους σχέση (ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.).Σ΄ αυτή την διαδικασία δεν περισσεύει κανένας!

Γραφείο Τύπου ΕΕΤΕΜ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Ανάλυση της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

  Απαραίτητο για κάθε συνάδελφο που ασχολείται με ΥΔΕ

   
 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ, κ. Ν. Ταγαρά, για την Απόφαση ΣτΕ και άλλα θέματα του κλάδου

  Αθήνα, 04-06-2022

  Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 3-6-22, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δ. Δημόπουλο, τον Γραμματέα Οικονομικού, Π. Μίχα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Σινογεώργο και τη Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης.

  Περισσότερα...