Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 225 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Ανάλυση

της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

Περισσότερα
image1

Νέα

Έντυπα ΥΔΕ

Περισσότερα
image2

Άνοιγμα

ειδικού τραπεζικού λογαριασμού για τις νομικές ενέργειες της ΕΕΤΕΜ

Περισσότερα
image3

sinedrio 22Με τις θετικότερες εντυπώσεις αποχώρησαν από τα Γιάννενα οι Αντιπρόσωποι (σύνεδροι) προερχόμενοι απ’ όλη την Ελλάδα, που παρευρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, το τριήμερο 24-25-26 Ιουνίου 2022, συμμετέχοντας στις εργασίες της συνόδου της  23ης Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας, της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στο Ξενοδοχείο DU LAC”.

 Το Τμήμα των Ιωαννίνων το οποίο είχε την επιμέλεια της οργάνωσης και της φιλοξενίας, εισέπραξε τα εύσημα από όλους τους Αντιπρόσωπους  αλλά και από τους Φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του διημέρου, τόσο για την υποδοχή όσο και για  την οργάνωση των εκδηλώσεων του.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, όπως έχει καθιερωθεί, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με τίτλο « η Ήπειρος στη νέα Ψηφιακή Εποχή: Επινοώντας το μέλλον»  με εισηγητή τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Σταύρο Νικολόπουλο, στην οποία συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των Αντιπροσώπων της ΕΕΤΕΜ,  αλλά και εκπρόσωποι των Τοπικών Φορέων, πολίτες της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο εισηγητής ανάπτυξε σε τρεις άξονες το θέμα της παρουσίασης:

1) Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «σηματοδοτεί» διαχρονικά τη σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση και την υψηλού επιπέδου επιστημονική έρευνα και καινοτομία,

2) η Περιφέρεια Ηπείρου «έπιασε» την επιχειρηματική τάση ψηφιακής ανάπτυξης της περιοχής και χρηματοδοτεί υποδομές και πάρκα έρευνας & καινοτομίας, και

3) ο Δήμος Ιωαννίνων «βλέπει» μια πράσινη έξυπνη πόλη για τον πολίτη του σήμερα και του αύριο!

Όπως τονίστηκε από τον εισηγητή, με οδηγό το Πανεπιστήμιο, μπορούμε να μετασχηματίσουμε την Ήπειρο σε έναν ψηφιακό κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας υψηλής τεχνολογίας!

Κλείνοντας ευχαρίστησε  θερμά τους συναδέλφους και συνεργάτες, Α. Παϊπέτη, Ε. Λοιδορίκη, Ν. Μπαλτογιάννη και Φ. Βάββα, για τη συμβολή τους στην παρουσίαση της εισήγησης αλλά και στη εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε!

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γ. Αμυράς , ο Γ.Γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Β. Ζωγράφος, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Κ. Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος» κ. Ανδρ.  Δημητρίου, ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρ. Ντακαλέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Εμπορίου κ. Β. Γοργόλης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. ι. Λυκοτραφίτης, ο Κυβερνήτης AHEPA HELLAS κ. Κ. Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Χ. Λιούρης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων κ. Β. Γαρδίκος και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ιωαννιτών κ. Φ. Βάββας.

Τις εργασίες της Πανελλαδικής αντιπροσωπείας χαιρέτησαν με έγγραφη επιστολή ο Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Στ. Καλογιάννης και η Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας και Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη.  

Ως αναγνώριση της υποστήριξης και συνδιοργάνωσης της συνόδου της  23ης Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας, αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στο πρόσωπο του Προέδρου του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δημ. Δημητρίου και του Προέδρου του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος» κ. Ανδρ. Δημητρίου.

Επίσης αναμνηστικές πλακέτες απονεμήθηκαν στις εταιρείες και στους Φορείς για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της συνόδου της 23ης Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας : ZOINOS WINERY ΖΙΤΣΑ, kIEFER ΤΕΚ ΕΠΕ, στην εταιρεία ηλεκτρολογικών συστημάτων «LEGRAND», στον Αγροτοπτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων (Η ΠΙΝΔΟΣ),στην εταιρεία Ηλεκτρολογικού Υλικού «ΚΑΥΚΑΣ» καθώς και στο ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ και στην ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, τις εργασίες της συνόδου της  23ης Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας, συντόνισε το προεδρείο το οποίο εκλέχθηκε ύστερα από πρόταση που Προέδρου της ΚΔΕ και αποτελούνταν από τους συνέδρους:

Μπαή Δημήτριο (Σέρρες), Σινογεώργο Κωνσταντίνο (Αττική), Ζαφείρη Γεώργιο                              ( Κοζάνη) , Αρλέτο Ευάγγελο (Ιωάννινα)  και Κατριβέση  Φώτιο  (Αχαΐα).

Κατά την έναρξη του συνεδρίου αναλύθηκε η εισήγηση-πρόταση της ΚΔΕ  για το Πρόγραμμα Δράσης της Ένωσης (2022-2025) από τον Πρόεδρο της ΚΔΕ Δημήτρη Δημόπουλο, όπως αυτή εγκρίθηκε κατά την συνεδρίαση της ΚΔΕ στις 21-6-22.

Στη συνέχεια ακολουθήσαν οι τοποθετήσεις των Αντιπροσώπων (Συνέδρων) των Τμημάτων της ΕΕΤΕΜ αρκετοί εκ των οποίων κατέθεσαν απόψεις ή προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης της Ένωσης. Κατά την ολοκλήρωση της διαλογικής συζήτησης ενσωματώθηκαν γραπτές ή προφορικές προτάσεις και στη συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία επί των παρόντων αντιπροσώπων και ο προγραμματισμός δράσης της ΚΔΕ, εγκρίθηκε από την 23η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία με 49 ψήφους Υπέρ – 1 ψήφο Κατά, και ένα Λευκό !

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 οι αρκετοί Αντιπρόσωποι (Σύνεδροι) επισκέφτηκαν το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, με ξεναγό που διατέθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου.

 

sinedrio 22 2

O πρόεδρος  της ΕΕΤΕΜ Δ. Δημόπουλος

sinedrio 22

Tο προεδρείο της 23ης Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας από δεξία κ. Σινογεωργός , Γ. Ζαφείρης , Δ. Μπαής, Ευαγ. Αρλέτος, Φ.Κατριβέσης    

sinedrio 22 2

H οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης « η Ήπειρος στη νέα Ψηφιακή Εποχή: Επινοώντας το μέλλον»  από αριστερα Απ. Ζήκος, Ευαγγ. Αρλέτος, Βασίλης Καψάλης


sinedrio 22 6

O αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων κ. Σταύρος Νικολόπουλος

sinedrio 22 6

Tο μέλος της ΚΔΕ Βασίλης Καψάλης απονέμει τιμητική πλακετα στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου και δήμαρχο Δήμου Δωδώνης κ.Χρ.Ντακαλέτση

 

sinedrio 22 6

O Γ. Γραμματέας του Τμήματος ΕΕΤΕΜ Ιωαννίνων Ευαγγ. Αρλέτος απονέμει τιμητική ΄πλακέτα στον  πρόεδρο της «ΠΙΝΔΟΣ» Ανδ. Δημητρίου

sinedrio 22 5

 

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιωαννίνων Απόστολος Ζήκος απονέμει τιμητική πλακέτα στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Κ. Κυρίτση

sinedrio 22 6

O Υφυπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γ. Αμυράς

sinedrio 22

                                            

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...