Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 253 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

politexneio50 χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την ημέρα της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Πέντε δεκαετίες πέρασαν από εκείνη τη μέρα που αποτέλεσε το πρώτο βήμα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού της Χώρας.

Πρόκειται για μια εξέγερση που ένωσε όλες τις κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων, ενάντια στην απολυταρχία και τον δεσποτισμό, ενάντια στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας ελευθερίας και την καταπάτηση κάθε βασικού ανθρώπινου δικαιώματος.

Για μια εξέγερση, που, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, οφείλουμε να θυμόμαστε, να γιορτάζουμε και να έχουμε ως «πυξίδα», καθώς οι εποχές που διανύουμε εξακολουθούν να είναι δύσκολες, η βία εξακολουθεί να αμαυρώνει κάθε έκφανση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι δημοκρατικές ελευθερίες και η κοινωνική δικαιοσύνη εξακολουθούν να απειλούνται καθημερινά, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, παραμένει πιστή στα ιδανικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θεωρώντας την 17η Νοεμβρίου, μέρα τιμής, σε όσους αγωνίστηκαν, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αυτονόητα, αλλά και μέρα μνήμης, κριτικής και προβληματισμού.

Καλούμε τα μέλη μας, να αποτίσουν φόρο τιμής στους εξεγερθέντες, συμμετέχοντας στις σχετικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...