Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 222 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα 16-4-2024

ypenΓραπτή παρέμβαση απέστειλε χθες η ΕΕΤΕΜ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αφορμή το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας» το οποίο είχε αναρτηθεί για διαβούλευση.

Η παρέμβαση αφορούσε το άρθρο 117 «Καταπολέμηση της ρευματοκλοπής – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 2 και παρ. 4 άρθρου 7 ν. 4483/1965» όπου στο 3ο εδάφιο της παραγρ. 1 προβλέπεται ότι ο αδειούχος ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης βεβαιώνει και τη μη παραβίαση της μετρητικής διάταξης.

Ως πανελλαδικός ενιαίος φορέας εκπροσώπησης των Πτυχιούχων Μηχανικών κατόχων αδειών Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη, η ΕΕΤΕΜ επεσήμανε ότι δεν μπορεί να μετατρέπονται οι συνάδελφοι κάτοχοι αδειών Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη  σε «Ελεγκτές» και να μετατίθεται η ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές σε αυτούς και, μάλιστα, χωρίς να υπάρχει το αναγκαίο ρυθμιστικό -κανονιστικό πλαίσιο για την υπαιτιότητα των ρευματοκλοπών, ενώ πρότεινε να επιταχυνθεί η διαδικασία προμήθειας και τοποθέτησης ψηφιακών μετρητών, κατά προτεραιότητα στους επαγγελματίες πελάτες, ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η πιθανότητα ρευματοκλοπής και κατέληξε ζητώντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Το σχετικό έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

  • Ακρόαση της ΕΕΤΕΜ στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής για την συζήτηση νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ - Ζητήθηκε η απόσυρση του άρθρου για την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου των μετρητών στους Ηλεκτρολόγους

    Παρέμβαση της ΕΕΤΕΜ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 22-4-2024, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη 2η συνεδρίασή της (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και προσώπων) για την συζήτηση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ ««Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών,  γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας».

    Περισσότερα...