Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 11-02-2008

Καλούμε την Υπουργό Απασχόλησης, να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους συναδέλφους μας ως παρίες του ασφαλιστικού

συστήματος, να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη όλων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι που δεν είναι Εργολήπτες Δημοσίων Έργων στο φυσικό τους ταμείο, το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε και να επανεξετάσει την πρόταση της περί ενοποίησης των ταμείων των επιστημόνων.

Η πρόσφατη δήλωση του Υφυπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Θεμ.Ξανθόπουλου, ότι αντιτίθεται στην ενοποίηση του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, παρόλο που την ανασκεύασε κατόπιν εορτής, δείχνει καταφανώς ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο για το Ασφαλιστικό, καθώς δέχεται ενστάσεις ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη.

Το αξιοσημείωτο είναι πως, ο υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, λειτουργώντας ως προκεχωρημένο φυλάκιο του Τ.Ε.Ε, προέβη σε μια επίδειξη συντεχνιακής λογικής αψηφώντας την κυβερνητική πολιτική.

Μακάρι ο Υφυπουργός και η ηγεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, να επιδείκνυαν την ίδια αποφασιστικότητα στην ικανοποίηση σειράς αιτημάτων του κλάδου μας.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ στηρίζει την αυτονομία του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε διότι χιλιάδες Πτυχιούχοι Μηχανικοί είναι ασφαλισμένοι σ'αυτό και παράλληλα συνεχίζει τις προσπάθειες για ένταξη στο Ταμείο όλων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι, ανεξάρτητα από τον τομέα επαγγελματικής δράσης τους.

Η ένταξη, ιδιαίτερα, των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι ήδη εισφέρουν πόρους στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε παρότι δεν απολαμβάνουν τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη, θα διευρύνει την ασφαλιστική του βάση και λόγω χαμηλού μέσου όρου ηλικίας θα βελτιώσει την χρηματοοικονομική του θέση.

Η ανάγκη ενδυνάμωσης του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε με νέους ασφαλισμένους, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες, καθιστά την ελιτίστικη συμπεριφορά των εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε στο Δ.Σ του Ταμείου, λόγω συσχετισμού δυνάμεων, προκλητική για τους ήδη ασφαλισμένους του και στερεί από αυτό χιλιάδες νέους υπερασπιστές.

Καλούμε τους εκπροσώπους της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε, των Συνταξιούχων και των Εργαζομένων που συμμετέχουν στο Δ.Σ του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε, να υπερασπιστούν το συμφέρον του Ταμείου από το "πλιάτσικο" της Κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα το Τ.Ε.Ε να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του και να εγκαταλείψει την χρόνια συντεχνιακή αντίληψη του η οποία έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων νέων Μηχανικών των Τ.Ε.Ι από την ένταξη τους στο Ταμείο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, ασφαλισμένα και μη στο Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε ανεξάρτητα από τα επί μέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τα ασφαλιστικά τους ταμεία, να στηρίξουν την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 13-02-2008.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...