Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 137 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 06-03-2008

Με αφορμή το έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Αχαΐας, που υπέγραψε ο Πρόεδρός της, Αθανάσιος Κουμούτσος, μετά από ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ στις αρχές Νοέμβρη του 2005, σχετικά με τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε της περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος του Ε.Ο.Τ και απέστειλε στον κύριο Υπουργό Τουρισμού και μετά από μήνυση που υπέβαλλε η προϊσταμένη τότε του ΕΟΤ Πάτρας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Αχαΐας για συκοφαντική δυσφήμιση αυτής.

 

Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν και οι Πρόεδρος και Γεν.Γραμματέας της ΕΜΔΥΔΑΣ/ΔΕ, οι οποίοι και αυτοί απέστειλαν παρόμοια αναφορά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, μετά από διαδικασία 10 ημερών εξέδωσε χθες 5 Μαρτίου 2008 απόφασή του και έκρινε ενόχους συκοφαντικής δυσφήμησης τους ως άνω και επέβαλλε ποινή 10 μηνών στον καθένα, ενώ απήλλαξε τους δημοσιογράφους που ήταν συγκατηγορούμενοί τους.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα (15-11-2005) το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, με έγγραφη αναφορά τους προς τον Υπουργό Τουρισμού και με θέμα "Αρμοδιότητες Διπλωματούχων Μηχανικών της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Ελλάδος του Ε.Ο.Τ" με ταυτόσημο περιεχόμενο, ζητούσε την παρέμβαση της πολιτείας για όσα είχε διαπιστώσει ότι συνέβαιναν στην ως άνω υπηρεσία.

Η μηνύτρια όμως δεν εθίγη από το έγγραφο αυτό του Τ.Ε.Ε, αλλά μόνο από τα έγγραφα άλλων Επαγγελματικών Σωματείων.

Με την απόφαση αυτή θεωρούμε ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης γνώμης και πλέον τίθεται προβληματισμός στις Διοικήσεις των Επαγγελματικών Σωματείων, εάν και κατά πόσον έχουν το νόμιμο δικαίωμα και καθήκον να προασπίζονται τα δικαιώματα των μελών τους, αφού σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, θα τιμωρείται κάθε αναφορά που τυχόν θα γίνεται κατά υπηρεσιών που αγνοούν τα Επαγγελματικά Κατοχυρωμένα Δικαιώματα των μελών τους.

Με τον τρόπο αυτό ευνοούν αυτούς που επιθυμούν την υποβάθμιση του ρόλου και του έργου των Μηχανικών στις δημόσιες Υπηρεσίες και την φίμωση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων των επιστημόνων.

Θεωρούμε την απόφαση άδικη και προβληματίζει τα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, πιστεύουμε απόλυτα ότι το Εφετείο που θα δικάσει την ίδια υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, θα απαλλάξει τους ως άνω συνδικαλιστές από κάθε κατηγορία.

Το Κ.Δ.Σ της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εκφράζει την συμπαράσταση του στο συνάδελφο και δηλώνει ότι θα παρέχει την αμέριστη ηθική και υλική στήριξη του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...