Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 22-04-08

 
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνεδρίαση του νέου Κ.Δ.Σ της Ένωσης με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση του, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 19 του ισχύοντος Καταστατικού.

Η πλειοψηφούσα παράταξη πρότεινε το νέο Προεδρείο να είναι Συμμετοχικό - Προγραμματικό, δηλαδή τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, αφού υπάρξει συμφωνία σ' ένα κοινό πλαίσιο βασικών αρχών για το πρόγραμμα δράσης.

 

Για λόγους εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Δ.Σ, προτάθηκε στη Συνεδρίαση να γίνει η εκλογή των θέσεων του Προέδρου και του Γραμματέα Οικονομικού του Κ.Δ.Σ.

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των μελών του Κ.Δ.Σ και μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκαν εκ νέου οι συνάδελφοι, Δημήτρης Δημόπουλος στη θέση του Προέδρου, και Άγγελος Μητσάρας στη θέση του Γραμματέα Οικονομικού.

Η επόμενη Συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ, η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει το αργότερο μέχρι την Τρίτη 20 Μαΐου, θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εκλογής όλων των θέσεων του Προεδρείου, αφού συζητηθεί το πλαίσιο των προγραμματικών αρχών.

 

ΓΡΑΦΕΙ ΤΥΠΟΥυ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...