Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 01-05-2008

Με αφορμή την φετινή εργατική Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι τιμούν τους αγώνες οι οποίοι στην πάροδο του χρόνου, θα μένουν ανεξίτηλοι και πάντα επίκαιροι. Τιμούν αγώνες που σηματοδότησαν την πορεία του παγκόσμιου Εργατικού Κινήματος, ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όλους τους εργαζομένους σε αγωνιστική επαγρύπνηση μπροστά στις νέες αντεργατικές προκλήσεις που τους επιφυλλάσει η σημερινή κυβερνητική πολιτική.

Οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά αποτελούν ευκαιρία, ώστε να αναδειχθούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους όπως:

 • η ανεργία
 • η ακρίβεια
 • οι χαμηλοί μισθοί
 • η εργασιακή ανασφάλεια
 • το ελαστικό ωράριο εργασίας
 • συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας εργασιακών χώρων

Οι πτυχιούχοι Μηχανικοί αναπόσπαστο μέρος των εργαζομένων, αγωνίζονται ειδικότερα και για:

 

 • την άμεση έκδοση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων που εκκρεμούν
 • την κατοχύρωση αυτόνομων επαγγελματικών δραστηριοτήτων
 • την ισότιμη συμμετοχή στο φυσικό τους ασφαλιστικό φορέα
 • την δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες
 • τη μείωση του Φ.Π.Α σε εκείνα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προορίζονται για άμεσες κοινωνικές ανάγκες.

Η πραγματική σύγκλιση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας είναι αίτημα των καιρών, αφήνοντας πίσω την άνιση μεταχείριση και τις αναχρονιστικές νομοθεσίες που ταλανίζουν τον τεχνικό κόσμο και δημιουργούν σύγχυση. 

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ καλεί τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι - μέλη της, να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους πανεργατικές συγκεντρώσεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Επίκαιρα

 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...