Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 427 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

06-06-2008

Υπό το βάρος των όσων αποκαλύφθηκαν από την επερώτηση των 18 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συζήτηση στη Βουλή στις 19-5-2008 αλλά και τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τ.Ε.Ε και Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, συνεδρίασε την Πέμπτη 5-6-2008 η ομάδα εργασίας του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την πρώτη συνεδρίαση, όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν «εν υπνώσει» κάποια επιστημονική επιτροπή, ορισμένα μέλη της οποίας, μέχρι τώρα, εδώ και δύο χρόνια, λειτουργούσαν ως άτυπη συμβουλευτική επιτροπή του Υφυπουργού, με έργο το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό.

Η επιτροπή αυτή, της οποίας την ύπαρξη και τη σύνθεση δεν γνωρίζαμε, αλλά την πληροφορηθήκαμε μόλις πριν από 3 ημέρες, ύστερα από διαμαρτυρία του Κ.Δ.Σ προς τον Υφυπουργό κ. Ταλιαδούρο (επισυνάπτεται), ενεργοποιήθηκε ως «ομάδα εργασίας» για πρώτη φορά, και κληθήκαμε να συμμετάσχουμε.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ διατηρεί σοβαρές ενστάσεις, ως προς τη σύνθεση της ομάδας εργασίας, αλλά και τη δυνατότητά της να επεξεργαστεί αντικειμενικά, σχέδια Π.Δ που να αποδίδουν δικαιώματα, τα οποία να αναλογούν σε Πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στην πρώτη συνεδρίαση της, Πέμπτη 5-6-2008, η ομάδα εργασίας ασχολήθηκε με τα διαδικαστικά θέματα και ιδιαίτερα με το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της. Η όλη διαδικασία προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των Τμημάτων, τα οποία πρέπει να εξεταστούν, αφού το ΥΠ.Ε.Π.Θ φαίνεται ότι αρνείται να υιοθετήσει τα σχέδια που είχαν κατατεθεί στο Σ.τ.Ε με τις υπογραφές όλων των τότε συναρμόδιων υπουργών (πριν το 2004), χωρίς να εξηγεί τους λόγους. Το γεγονός αυτό δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την επιτυχή έκβαση των εργασιών και αυτής της ομάδας εργασίας, αντίθετα, θεωρούμε ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί εκ νέου στις καλένδες, αφήνοντας χιλιάδες Πτυχιούχους Τ.Ε.Ι μετέωρους, και όλους εμάς στο ίδιο έργο θεατές.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις, για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την εκκρεμότητα αυτή, και έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει σχέδια-προτάσεις για τα εκκρεμή δικαιώματα, αλλά και  τις αρχές, πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται το περιεχόμενό αυτών.

Το Κ.Δ.Σ, στην προσεχή συνεδρίασή του, θα ασχοληθεί με την τακτική και τη στρατηγική της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, απέναντι στην επιτροπή αυτή, σύμφωνα με το πρόγραμμα Δράσης, όπως αυτό έχει ψηφιστεί από το 18ο Συνέδριο και έχει τύχει σχετικής επιδοκιμασίας στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης.

Για ό,τι νεότερο  σχετικά με την  ομάδα εργασίας  θα υπάρξει ανακοίνωση.

Επίκαιρα

 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

   

   
 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...