Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

Αθήνα, 23-01-2020

anakoinosiΣτο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία συνεχίζεται η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων των αποφοίτων των Κολλεγίων σε συνέχεια των διατάξεων για την επιτάχυνση της διαδικασίας επαγγελματικής αναγνώρισης τους που έγινε σε προηγούμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Ως φαίνεται τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών κολεγιών βαρύνουν περισσότερο στην πλάστιγγα της εκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης σε σχέση με τα χρόνια προβλήματα των Πτυχιούχων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης οι οποίοι μετά και την αδικαιολόγητη κατάργηση των Τ.Ε.Ι βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι (αναμένοντας το τι θα αποφασίσουν οι γνωστές συντεχνίες και θα εφαρμόσει πιστά η Κυβέρνηση βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας!).

Έχουν περάσει ήδη 6 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και δεν έγινε καμία απολύτως κίνηση για την επίλυση των γνωστών προβλημάτων του Κλάδου μας με αιχμή την επαγγελματική μας κατοχύρωση και την διασφάλιση του φορέα εκπροσώπησης των Πτυχιούχων Μηχανικών σε αντίθεση με τα κολλέγια για τα οποία οι Κυβερνώντες δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία παρότι δεν ανήκουν στην ανώτατη εκπαίδευση και αφορούν κάποιες εκατοντάδες και όχι περισσότερους από 50.000 όπως είναι οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι - Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε!!

Όσο για την αντιπολίτευση που δήθεν ωρύεται για τα κολλέγια τα ίδια έκανε με το περσινό πολυνομοσχέδιο του ολετήρα των Τ.Ε.Ι - Γαβρόγλου αφού περιλάμβανε διατάξεις για τη διαδικασία επαγγελματικής αναγνώριση των αποφοίτων κολεγίων!
Καλούμε την Κυβέρνηση να δείξει την ίδια ευαισθησία και στο θέμα της επίλυσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι και να μην παραμένει δέσμια των γνωστών συντεχνιών που δήθεν κόπτονται για την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης!

Η υπομονή των πτυχιούχων μηχανικών έχει εξαντληθεί!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Ανάλυση της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

  Απαραίτητο για κάθε συνάδελφο που ασχολείται με ΥΔΕ

   
 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ, κ. Ν. Ταγαρά, για την Απόφαση ΣτΕ και άλλα θέματα του κλάδου

  Αθήνα, 04-06-2022

  Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 3-6-22, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δ. Δημόπουλο, τον Γραμματέα Οικονομικού, Π. Μίχα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Σινογεώργο και τη Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης.

  Περισσότερα...