Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

anakoinosiΑθήνα, 31-03-2020

Μετά και την τελευταία παρέμβαση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών προστέθηκαν νέοι Κ.Α.Δ στη Λίστα με τις κατηγορίες πληττομένων από την πανδημία του COVID19. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και οι κατηγορίες 43.21 και 43.22, 42.99, 43.99 και οι σχετικές υποκατηγορίες τους οι οποίες καλύπτουν πολλούς συναδέλφους που δραστηριοποιούνται σε Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και σε κατασκευές.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου παρατίθενται και οι σχετικές διαδικασίες για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και της αποζημίωσης κατάρτισης των 600 ευρώ καθώς και τις λοιπές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις, εργαζομένους και αυτοαπασχολουμένους.

Επίσης επισημαίνεται ότι για τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες, οι δικαιούχοι συμμετοχής στην τηλε-κατάρτιση, θα μπορούν να συμπληρώνουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση σε πλατφόρμα που θα τηρείται στο Υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί η ακριβής διαδικασία της τηλεκατάρτισης για τον μήνα Απρίλιο από το Υπουργείο Εργασίας (ενεργοποίηση πλατφόρμας, αίτηση συμμετοχής, προϋποθέσεις, ημερομηνίες, γνωστικά αντικείμενα, πιστοποίηση, φορείς υλοποίησης και κάθε λεπτομέρεια).

Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση των συναδέλφων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟY Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

e-Υπηρεσίες

Επίκαιρα

 • Ανάλυση της Υ.Α. 101195-2021 και των εγγράφων της Υ.Δ.Ε.- 2η Έκδοση Μια ευγενική χορηγία των συναδέλφων Αντώνη Σαλευρή και Γιώργου Σαρρή

  Απαραίτητο για κάθε συνάδελφο που ασχολείται με ΥΔΕ

   
 • Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ, κ. Ν. Ταγαρά, για την Απόφαση ΣτΕ και άλλα θέματα του κλάδου

  Αθήνα, 04-06-2022

  Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, πραγματοποίησε, χθες Παρασκευή 3-6-22, αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Δ. Δημόπουλο, τον Γραμματέα Οικονομικού, Π. Μίχα, τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων, Κ. Σινογεώργο και τη Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης.

  Περισσότερα...