Εκδόσεις

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 428 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εγγραφή Newsletter

captcha 

anakoinosiΑθήνα 25-9-2020

Αναγκαία η παράταση τακτοποίησης αυθαιρέτων 

εξαιτίας των ευθυνών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του διαχειριστή ΤΕΕ

Το τελευταίο διάστημα, και ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης όπου οι Μηχανικοί δεν μπορούν πρακτικά να υποβάλλουν καμία αίτηση τακτοποίησης στο πληροφοριακό σύστημα -του οποίου την συνολική ευθύνη έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -λόγω των απίστευτων καθυστερήσεων και των λοιπών λειτουργικών προβλημάτων που παρουσιάζει, κάνοντας ανέφικτη κάθε προσπάθεια ολοκλήρωσης της υποβολής των αιτήσεων.


Εξαιτίας αυτής της δυσλειτουργίας του συστήματος τακτοποίησης αυθαιρέτων το οποίο, ως γνωστό, διαχειρίζεται το ΤΕΕ, οι πολίτες υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και οι επαγγελματίες Μηχανικοί βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι παρολαυτά κινδυνεύουν με πρόστιμα, αλλά και με κατεδάφιση των ακινήτων τους, εφόσον εμπίπτουν στην κατηγορία 5 καθώς και :
• η δυσκολία επικοινωνίας με τις υπηρεσίες δόμησης,
• το ότι δεν μπορούν να γίνουν μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς τακτοποίηση αυθαιρέτου
• το ότι δεν έχουν αναρτηθεί οι αεροφωτογραφίες προ της 28-07-2011 προς χρήση των Μηχανικών
• η δυσμενή οικονομική κατάσταση των πολιτών που απειλούνται με νέα πρόστιμα καθώς και η διαφυγή εσόδων του Κράτους,
επιβάλει την παράταση της σχετικής προθεσμίας, διότι οι πολίτες, παρότι το επιθυμούν, δεν είναι σε θέση να προβούν εγκαίρως σε τακτοποιήσεις με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του διαχειριστή (ΤΕΕ).


Σε αντίθετη περίπτωση η αξίωση αποζημιώσεων, για την ζημία που θα υποστούν οι πολίτες και οι επαγγελματίες Μηχανικοί από τον Διαχειριστή και το Υπουργείο, είναι εύλογη.
Επιβεβαιώνεται ότι η Πολιτεία ανάθεσε απευθείας στο ΤΕΕ την διαχείριση ηλεκτρονικών πλατφορμών προς χρήση Μηχανικών και πολιτών χωρίς διαγωνισμό, παρακάμπτοντας τους κανόνες της αγοράς, μόνο και μόνο για να το ενισχύσει οικονομικά .
Διερωτώμεθα δε, τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν εισπραχτεί από το ΤΕΕ, ως ανταποδοτικό τέλος, για την διαχείριση του συγκεκριμένου πληροφοριακού συστήματος, για ποιο λόγο δεν διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Είναι καιρός το Υπουργείο να ξανασκεφτεί τον τρόπο διαχείρισης των ηλεκτρονικών πλατφορμών και να εγκαταλείψει τους πειραματισμούς του με το ΤΕΕ.
Καλείται άμεσα το Υπουργείο να λύσει το πρόβλημα με τον διαχειριστή του συστήματος αυθαιρέτων δίδοντας την αναγκαία παράταση στους πολίτες και στους επαγγελματίες Μηχανικούς.

Γραφείο Τύπου Ε.Ε.Τ.Ε.Μ

Επίκαιρα

 • ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

  Αθήνα, 30-07-2021

  Η Κ.Δ.Ε. της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στη συνεδρίαση της την Παρασκευή 30-7-2021, αποφάσισε την σύγκληση της 22ης τακτικής Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης, σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Καταστατικού.
  Η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00, στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ).

  Τα θέματα της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας είναι τα εξής:
  1. Διοικητικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  2. Οικονομικός Απολογισμός Κ.Δ.Ε.
  3. Έκθεση Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής.
  4. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε).

  Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 16 του Καταστατικού, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας κατά την πρώτη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα συγκληθεί στην Αθήνα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας και κατά τη δεύτερη σύγκληση η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09:00 στον ίδιο χώρο.

  Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση λήψης έκτακτων υγειονομικών μέτρων από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, η Πανελλαδική Αντιπροσωπεία θα αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

   

   
 • Παρέμβαση Βουλευτών για τα εκκρεμή Επαγγελματικά Δικαιώματα Μηχανικών του Τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

  Ερώτηση για  τους Υπουργούς Παιδείας και ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Νίκη  Κεραμέως και  Κ. Καραμανλή,   για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  κατέθεσαν Επτά (7) Βουλευτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. 

  Την Ερώτηση κατέθεσαν: ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής  Ομάδος του Κινήματος Αλλαγής , Β. Κεγκέρογλου (Ηρακλείου), η Υπεύθυνη του Κ.Τ.Ε Παιδείας Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα), οι δυο Κοινοβουλευτικοί   Εκπρόσωποι:   Μιχ. Κατρίνης (Ηλείας) και Κ. Σκανδαλίδης (Α’ Αθήνας),   και οι  Βουλευτές Δ. Κωνσταντόπουλος  (Αιτωλ/νιας) και Δ. Μπιάγκης (Κέρκυρας) οι οποίοι μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρώην  Πρωθυπουργός  και βουλευτής Αχαΐας  Γ. Α. Παπανδρέου.

  Περισσότερα...  
 • Φτάνει πια με τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και την κοροϊδία των νέων ανθρώπων

  Αθήνα, 12-02-2021

  Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας N. Κεραμέως, για την ίδρυση σχολών τριετούς φοίτησης εντός των Πανεπιστημίων, με ασαφές πλαίσιο και προοπτικές, επισημαίνουμε τα εξής:

  Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αδικαιολόγητη, χωρίς μελέτες και τεκμηρίωση - σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας - κατάργηση συνολικά του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Η κατάργηση αυτή επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα συνολικά στην τεχνολογική εκπαίδευση της χώρας.

  Περισσότερα...